Mi egy ultramaraton?

Mi az ultramaraton?

Az ultramaraton egy hosszú táv? Hosszú kilométerek összessége, amin átszenvedjük magunkat? Vagy egy élmény, amivel lehet villogni a haverok előtt? Egy kihívás, amit ha az ember teljesít, elmondhatja magáról milyen kitartó?
Mi hát egy ultramaraton?
 Igen! Ezek mind igazak rá! Mégis ahogy az ember halad előre, ezek a hangok elhalkulnak. Kezdetben erőt ad a befutót tervezgetni, aztán a kialakított rutint betartva, haladva előre mind elcsendesülünk. Befelé fordulva válaszolunk a kételyeinkre és az aggodalmainkra. Próbálunk hatékonyabbakká válni energiát és időt lecsípni kis apróságokról…Számolgatunk, tervezgetünk és fáradunk! Elveszünk a monotonitás nyújtotta egyszerűségben kicsit, aztán erőt merítünk és megyünk tovább!
Van ki csapatban, van ki egyedül, és van, aki így is-úgyis…próbálunk könnyednek látszani képeken, üzenünk a pihenőkben, egymásra mosolygunk esetleg bezárkózunk.
Ezt mind egy éremért, vagy emléklapért?
Nem! Közel sem! Ezt mind magunkért! Azért, hogy átlépjük a határainkat és önmagunk elött tegyük le a névjegyünket! Azért a belső békés ürességért, ami a befutóban vár amikor már a kezünket sem tudjuk felemelni! Az egymásnak adott gratulációért! Mert ezt igazán csak az érti, aki már átélte! Az ultramaraton a test és a lélek küzdelme, és az akarat diadala!

Elég kemény vagy hozzá?