Túra szabályzat

A teljesítménytúra versenyszabályzata:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Amit a résztvevők aláírásukkal igazolnak minden esemény kezdése előtt a szervezőknél. Igazolják, hogy megfelelő egészségi és mentális állapottal rendelkeznek a túra részvételéhez. Megfelelő úszástudással rendelkeznek. Az esemény ideje alatt nem fogyasztanak alkoholt, drogot vagy más, tudat vagy teljesítmény fokozó szereket.

Sportszerűen és segítőkészen viszonyulnak sporttársaikhoz. Ha szabálytalanságot vesznek észre arról értesítik a szervezőket. Ha nem tudják teljesíteni a távot és segítséget kérnek, arról minden esetben kötelesek értesíteni a szervezőket.  Az ellenőrzőpontokon meg kell állniuk és csak akkor mehetnek tovább ha a segítők számára is egyértelmű, hogy a túrázó megfelelő fizikai és mentális állapotban van. Valamint van nála elegendő inni és ennivaló. Ha nincs akkor kérhet a segítőktől.

Minden résztvevőnek megfelelő sporteszközzel kell rendelkezni a táv teljesítéséhez. Ha a túra során megsérül a sporteszköze bárkitől kérhet külső segítséget, de ezt jeleznie kell a szervezőknek. A túrázó a szervezők által meghatározott mentőeszközzel kell rendelkeznie, hogy indulhasson a rendezvényen. Amit a szervezők a túra indulása előtt mindenkinél ellenőriznek. Ha valaki nem a megfelelő mentőeszközzel rendelkezik azt a szervezők kizárhatják a versenyből. 

A résztvevők kötelesek a szponzorok logoját előre meghatározott helyen magukon vagy a sporteszközön viselniük.
Ebben kárt nem tehetnek ,lehetőség szerint ne takarják el és a szervezők által meghatározott helyeken jól láthatónak kell lennie. ( Rajt, cél, ellenőrző pont )

Elég kemény vagy hozzá?